Regler för Tjejligan 2019

TÄVLINGSREGLER 2019.

Laguppställning

- Laguppställning, i 2 exemplar, lämnas vid incheckning och  gäller sedan under hela turneringen

Spelregler

- SvFF:s spelregler för Futsal gäller med följande undantag:

Domare

- En-domarsystem tillämpas i flickklasserna.

Särskilda undantag från Futsalregler

- Ingen time-out

- Ingen avblåsning, paus eller sidbyte görs vid  ”halvtid”, däremot nollställs frisparkar.

- Speltider, se nedan

Spelplanen

- Spelplanen begränsas av yttre linjer.

Antal spelare

-  Flickor 02, 03, 04, 05  och 06 spelar med 4  utespelare + målvakt, flickor 07 och yngre spelar med 5  utespelare + målvakt.

Överåriga

-Max 2 överåriga per lag och max 1 år äldre.

-En överårig på plan samtidigt,

-Överårig bär armbindel under spel på plan

Igångsättande av spel

- Hemmalaget (det lag som nämns först i spelordningen)  spelar på vänster sida och det är hemma laget som gör  avspark.

- Vid lika tröjfärg så spelar bortalaget med västar - finns vid  sekretariatet.

Speltider

- Matchtid i grundspel är 16 minuter.

- Matchtid i slutfinaler är 20 minuter.

- Vid oavgjort resultat i kvartsfinaler, semifinaler och finaler  avgörs matchen genom straffläggning – 3 straffar för  vardera lag, och därefter 1 straff/lag – tills ett avgörande  fällts.

- Vid övriga matcher gäller resultatet vid full speltid.

- OBS !! Ingen straffläggning för flickor -06 och yngre och enbart grundspel.

Placering

- Om två eller flera lag hamnar på samma poäng i gruppspel  så avgörs inbördes placering utifrån följande ordning:

1. Målskillnad

2. Gjorda mål

3. Inbördes möte

4. Lottning

- Klasserna -06 och yngre inget slutspel, resultat vid fulltid gäller.

Otillåtet spel och olämpligt uppförande

- Rött kort dvs. utvisning gäller resten av matchen, dock får  annan spelare (ersättare för den utvisade) sättas in efter 2  minuter.

- Utvisning medför avstängning i nästföljande match.

Lån av spelare från annan förening
För att tillåta lånespelare, i tävling där spelaren innevarande år fyller 15 år eller mer, skall "Manuell domarrapport" skrivas ut via fogis och inlämnas till sekretariatet av samtliga lag som deltar. Dvs alla deltagande lag skall godkänna lånet. Underskriven lånehandling skall bifogas. Sker lån i brott mot detta kan arrangören bestraffas för brott mot gällande bestämmelser. Samtliga av dessa handlingar skall på anmodan kunna uppvisas och överlämnas till VFF vid kontroll.

Protester och lottning

- Protester inlämnas till tävlingskommittén direkt efter  avslutad match.

- Protesterna behandlas och avgörs av tävlingskommittén så  fort detta är möjligt och resultat meddelas den berörda  parten.

- Lottning när det gäller placering utförs av tävlingskommittén  tillsammans med representant från vardera berörda lag.

Uppdaterad: 26 NOV 2018 21:21 Skribent: Tjejligankommiten

Postadress: