Nyheter från DF

Lördag 12 oktober är det dags igen för Idrottens Dag med massor av roliga aktiviteter, idrotter och en stor rörelsebana.

Ledarcamp är ett läger som inspirerar och stimulerar unga ledare att fortsätta utvecklas inom idrotten. Under 2019 får 20 tjejer och killar från Västerbotten stipendier som möjliggör att delta i Ledarcamp på Norrbyskär, 20-22 september.

I Skellefteå och Sunnanå SK pågår något spännande, nytt, utvecklande och annorlunda. Linnea Nilsson-Waara, projektsamordnare för TUSS, berättar om hur föreningen introducerar fler tjejer i föreningslivet.

Ansökan till statligt lokalt aktivitetsstöd (LOK-stöd) för aktiviteter som genomförts under våren 2019, 1 januari - 30 juni, ska vara inskickad senast den 25 augusti 2019 kl 23:59.

Den viktigaste anledningen till att barn och ungdomar väljer att idrotta är för att det är roligt. Men vad är det egentligen som gör att det blir kul? Studien "den roliga idrotten" har tittat närmare på vilka faktorer som gör idrott roligt.

Från och med den 1 juli 2019 gäller en ny tobakslag som innebär utökat rökförbud, bland annat vid idrottsanläggningar. Föreningar kan i vissa fall vara ansvariga för att sätta upp skyltar som informerar om rökförbud vid entrén till lokalerna.

Burträsk FF tog i november hjälp av SISU Idrottsutbildarna i en process för att få personer att engagera sig på styrelsenivå. Föreningen saknade ordförande och behövde hjälp med att hitta engagemang till sin styrelse.

Vårens sista Idrottsquiz

(2019-06-20 10:27)
Hur mycket vet du om idrott? Testa dina kunskaper och utmana dina kompisar i vårens sista Idrottsquiz!

Futebol dá força stärker tjejer, ledare och samhällen genom fotboll och lyckas engagera tjejer från alla sorters bakgrund. En viktig nyckel till deras rekrytering är hur de ställer frågan.

Västerbottens Ishockeyförbund jobbar sedan några år tillbaka med fadderskap, vilket innebär att varje medlem i förbundets styrelse har tät kontakt med ett antal föreningar. Fadderskapet har varit ett lyckat sätt att ge stöd och skapa nära dialog.

Den 10-14 september kommer International Physical Literacy Conference (IPLC) arrangeras för första gången i Europa. Konferensen är en del av årets Change the game event i Umeå.

Avstängning upp till tio år vid allvarliga kränkningar och idrottsombudsmannen ska få anmäla ärenden till bestraffning. Det är två av åtgärderna i Riksidrottsstyrelsens förslag för en ännu tryggare idrott för alla.

Hanna Mäki är barn- och ungdomsutvecklare i GUIF, som under hösten startade ett projekt för att ge ungdomar i föreningen möjlighet att få testa på att vara ledare och utveckla sitt ledarskap.

Torsdag 25 april genomfördes årsmöte för Västerbottens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna på Skellefteå Kraft Arena.

Postadress:
Betsele IF - Fotboll